Üye Paneli
Her Damlasından Güç Alıyoruz, Bu güç Bizim!

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK KANUNU

DEGERLİ ÜYELER;

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanıp 08.06.2015 Tarih ve 27605 sayılı Resmi
Gazetede yayınlanmış olan "toprak kirliliğinin kontrolü ve noktasal kaynaklı kirlenmiş sahalara     dair yönetmelik" ilgili maddeleri 08.06.2015 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

Yönetmeliğin amacı, toprak kirlenmesinin önlenmesi, kirlenmenin mevcut olduğu veya olması
muhtemel sahaların ve sektörün tespit edilmesi, kirlenmiş toprakların ve sahaların temizlenmesi ve izlenmesi esaslarının belirlenmesidir.

Bu kapsamda; " Akaryakıt ve LPGI Otogaz istasyonları" da, "47.30" NACE kodu ile (Belirli
bir mala tahsis edilmiş mağazalarda otomotiv yakıtının perakende ticareti) "Potansiyel Toprak Kirletici Faaliyetler" listesinde yer almaktadır.

Yönetmeliğin kapsamında;

1- Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine giderek işyerinizi kayıt ettirmeniz ve

http://online.cevre.gov.tr/adresine girebilmeniz için giriş adı ve şifresini almanız,

2- Alınan kullanıcı adı ve şifre ile sisteme giriş yapıp işyerleri ile ilgili formu doldurmanız,

3- Daha sonra bu formun çıktısını alıp ıslak imza ve mühürleyerek mevcut faaliyet sahipleri 8 Eylül 2015 tarihine kadar, yeni başlayacak faaliyet sahiplerinde ise faaliyete başladıklarından sonra en geç bir(1) ay içerisinde, bir kereye mahsus "Faaliyet Ön Bilgi Formu" doldurularak  Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine iletmeleri gerekmektedir.

4- Bu formda yer alacak bilgiler kapsamında, faaliyette, faaliyet sahibinde, işleticide, tesiste, proseste, depolama şeklinde vb. bir değişiklik olması durumunda en son faaliyet sahibi tarafından en geç bir(1) ay içinde "Faaliyet Ön Bilgi Formu" (FÖBF) yenilenecektir.

2872 sayılı Çevre Kanunu uyarınca 11.619  TL idari para cezası ile karşılaşmamanız için
bayilerimizin bu konuyu 8 Eylül 2015 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerektiğini bildirir, bol kazançlı günler dileriz.

Saygılarımızla,

GABDER YÖNETİMİ