GABDER ÖNDERLİĞİNDE YANGIN TATBİKATI

Gaziantep Akaryakıt Bayileri Derneği (GABDER) ve derneğimizin Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Özcan AKCAN önderliğinde , İtfaiye müdürlüğü işbirliği ile akaryakıt istasyonlarının olası tehlikelere karşı önlem alınması, terör durumları, istasyon yakmaları, yangın önlemleri, yangın esnasında yapılması gerekenler, lpg dolum ve sıvılaştırılmış otogaz tanker boşaltımı vb. konularla ilgili 18.09.2015 tarihinde başpınar bölgesinde bir akaryakıt istasyonunda tatbikat gerçekleştirildi. İtfaiye ekibi ve istasyonda çalışan personel, dışarıdan katılan personellerle diğer görevliler hazır bulundu.

Gaziantep’te ilk defa yapılan bu tatbikatta itfaiye yangın kurtarma şube müdürü Ali Bozoğlan ve İtfaiye eğitim şube müdürü Özgür Apaydın ,araçları ve donanımlı ekipleri ile katıldılar. Gerçekleşen yangın tatbikatında ortaya konan senaryolar gerçeğini aratmadı Tatbikatta, istasyon çalışanlarının olası bir yangın anında nasıl davranacakları, neler yapacakları nerelere bilgi verecekleri konusunda ,yangının büyümesini önlemek ve itfaiyenin çağrılması ve gelen ekiplere doğru bilgi verebilmesi için istasyon tanklarının vana bölümleri ve LPG tanklarının bulunduğu alanların konusunda ayrıntılı bilgi sahibi oldular. Tatbikat senaryosu tesis içinde belirli yerlerde görevli olan personelin; “yangın var” şeklinde bağırmasıyla başlatıldı. Bu esnada bina içinde bulunan gaz detektörü ile duman vererek alarm sistemi harekete geçirildi. Ardından itfaiye ekipleri geldi ve direkt çevreyi kuşatarak yangına müdahale ettiler.

Tatbikat'ın amacı bölgede artan olaylara anında müdahale edilmesi ve panik anında neler yapılması gerektiğine personele yangın güvenliği bilgisini vermek, yangın yaratan riskleri tanımlamak, yangın çıkmaması için alınması gereken önlem ve davranış biçimlerini göstermek, yangın anındaki tahliye yöntem ve yollarını öğretmek olduğunu bildirildi

GABDER YÖNETİMİ (Gaziantep Akaryakıt Bayiler Derneği)